НасловнаВестиСупер џудо бака - Пава Животић
Датум објаве: 09.04.2020.

Супер џудо бака - Пава Животић

Акција пружања помоћи најстаријим џудистима у Београду се наставља. Представници Џудо савеза Србије и Џудо савеза Београда обишли су нашу најстарију џудискињу – Паву Животић.


Пава Животић је прва жена у Србији и бившој Југославији која је почела да се бави џудоом и то давне 1953. године, на самом почетку џудо спорта у нашој земљи.


Била је члан Џудо клуба “Партизан Београд” и “Студент”. У “Студенту” је била тренер женске екипе у којој је било много репрезентативки и државних првакиња, а и била је прва жена у Југославији које је добила мајсторски појас.


Џудоом се бавила много деценија и била је веома поштована у свету џудоа због одличне технике коју је усавршавала код највећих јапанских мајстора који су у то време долазили у Београд и држали семинаре.


Основна животна окупација јој је наука и доктор је математичких наука. Тренутно живи у Београду и има 91 годину. “Имао сам велику част и задовољство да посетим нашу најстарију џудискињу и уручим јој пакет са неопходним намирницама у оквиру наше акције. Госпођи Животић сам пожелео пуно здравља у наредниом периоду и пренео јој поздраве од целе џудо породице из Србије. Такође, нашој “супер џудо баки” уручено је признање у виду плакете за предан рад и допринос развоју џудо спорта у Београду. Што се тиче акције Џудо савеза Србије и Џудо савеза Београда, која ће се наставити и у наредним данима, наши ветерани нас дочекују са одушевљењем и великом захвалношћу…”, рекао је председник Џудо савеза Београда Сокол Укић.


Сличне вести


Последње вести