НасловнаВестиДонација Министарства омладине и спорта Џудо савезу Србије
Датум објаве: 28.02.2018.

Донација Министарства омладине и спорта Џудо савезу Србије

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је у понедељак у Спортском центру Шумице донацију Џудо савезу Србије.


Национални џудо савез је уз помоћ Министарства омладине и спорта Републике Србије набавио је девет нових борилишта за џудо, који су распоређени у три региона, по три татамија за Џудо савезе Војводине, Централне Србије и Београда.


У циљу подршке и популаризације џудоа, струњаче ће допринети развоју и промоцији и позитивно утицати на квалитет организације будућих такмичења у целој Србији.


Поводом ове значајне донације, уприличен је јавни час и демонстрација џудоа ком су уз министра омладине и спорта, Вање Удовичића, присуствовали државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, актуелни светски шампион Немања Мајдов и најбоља српска џудисткиња Милица Николић, као и председници регионалних џудо савеза.


Како је истакао председник Џудо савеза Србије, доц. др Иван Тодоров, донацијом су створени услови да се у три региона, истовремено, обезбеди организација такмичења на највишем нивоу.


Министар спорта и омладине, нагласио је значај тимског духа, заједништва и истакао подршку Владе Србије јер, како је истакао, џудо неће чекати 20 или 30 година на европску и светску медаљу.


Према речима министра спорта, јавни час одржан у Спортском центру „Шумице“ је показатељ да џудо заслужује апсолутну пажњу и Министарства омладине и спорта, пажњу целокупне Владе и свих грађана Србије, због резултата али најпре због сјајних спортиста.


Министар спорта подсетио је младе џудоке да нове татамије користе за припреме на путу ка трофејима,да остану најбољи и подстичу другаре да уђу и ојачају џудо породицу.


На јавном часу, млада џудисткиња Трудбеника Зое Комној свечано је уручила је министру спорта и омладине Вањи Удовичућу кимоно са бацк нумбер-ом са његовим именом у знак захвалности за подршку свим џудистима Србије.


На јавном часу у СC Шумице учествовали су тренери и млади џудисти и тренери из београдских клубова.


Сличне вести


Последње вести