НасловнаВестиАлександар Кукољ шампион европе!
Датум објаве: 22.04.2017.

Александар Кукољ шампион европе!

На Европском првенству за сениоре у Варшави (Пољска) Александар Кукољ постао је шампион Европе у џудоу у категорији до 90 кг.


У пет борби , савладао је Швајцараца Сирил Гросклаус, затим Литванаца Рокас Ненартавичијус, у четвртфиналу савладао је Естонца Клеина Кристофера Каљулаида, у полуфиналу се сусрео са са Мамадалијем Мехдијевим из Азербејџана и пролашао у финале. У финалној борби Кукољ је савладао Француза Алексиса Кларгеа и освојио златну медаљу.


Јудо Савез Београда честита Александру Кукољу на фантастичном резултату оствареном у Варшави.

 

Вучић честитао Кукољу освајање златне медаље на ЕП у Варшави


Председник Владе Републике Србије Александар Вучић честитао је данас српском џудисти Александру Кукољу на освојеној златној медаљи на Европском првенству у Варшави.


„Упућујем Вам најискреније честитке на освојеном златном одличју и титули европског шампиона. Борбеност, истрајност и огромна жеља довели су Вас до највишег трона, а Србији донели прво злато у овој спортској дисциплини. Свака част!“ истакао је у својој честитки председник Владе Александар Вучић.

 

Министар Удовичић честитао Александру Кукољу


Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Александру Кукољу, који је освојио златну медаљу на Европском првенству џудоу у Пољској.


“Србија данас, први пут у историји, сија златним европским сјајем захваљујући нашем великом Александру Кукољу! Хвала ти шампионе што си Србију довео до европског трона, свака част на овом успеху за анале!”, наводи се у честитки министра Удовичића.
Сличне вести


Последње вести